Mura skorsten i frack

12.09.2013 kl. 16:37

Om att använda slut kläder som blivit omoderna

"Jag murade en gång en skorsten i frack. Fracken hade blivit utsliten och omodern. Muraren sade att han aldrig haft någon med sig som murade skorsten i frack. Den blev nog ännu mera utsliten av allt det där murandet. Jag är inte så intresserad av kläder, ärvde mest kläder av min storebror när jag var liten. Jag använder mera sportiga kläder, även om jag inte sportar så mycket. Eller jag spelade nog tennis i dag, om man nu kan kalla det tennis ... Men min fru, som var mannekäng för ett företag i Schweiz, var mycket intresserad av kläder."

Om kvinnor och smycken

"Min frus farfar var juvelerare i St Peterburg. Han lämnade staden under revolutionen, och simmade med ett urval smycken i ett knyte på huvudet över gränsen till Finand. Hans dotterdotter, min fru, fick en ring som var med i det där knytet och som betydde mycket för henne. Till min fru köpte jag en liten diamantring från Amsterdam i slutet av 60-talet, den gav jag till mitt barnbarn då hon blev student. Hon blev mycket förtjust."

Alf

Vi är Årets modegärning 2013!

På Nöjesgalan 5.12.2013 fick vi pris för "Årets modegärning". Oerhört roligt och hedrande: tusen tack för nomineringen och tack till alla som har röstat på oss!

 

Vi är nominerade för pris!

Vi står som nominerade för "Årets modegärning" i Nöjesgalan 2013. Oerhört roligt! 
Här finns länken där du kan kolla in nomineringarna och rösta på din favorit (hoppas det är Modeminnen!).

 

Om bloggen Minnen i mode

Finns det minnen i plaggen du har på dig? När har du haft som roligast i favoritklänningen? Vilket plagg i garderoben har lappats mest? Hurdana reaktioner har du fått på den röda hatten? I vilka städer har skorna promenerat?

Modeminnena här på bloggen är insamlade i samband med diskussioner med boende på tre äldreboenden i Åbo. Bloggen är en del av projektet Seniorkultur, och kommer att uppdaterad regelbundet. Prenumerera gärna!

Ta gärna kontakt om du har frågor, kommentarer eller andra synpunkter på bloggen!
Kontakt fås t.ex. genom att e-posta johanna.slotte(at)abo.fi.

 

 

 

Senaste kommentarer

16.12, 08:33Vuokko-klänningen av Helen
10.12, 21:51Mingelparty av Kugge
09.12, 15:59Vi vann! av Helen
06.12, 21:49Vi vann! av Satu