Favoritkjolen

12.09.2013 kl. 16:57

"En sommar var vi på utflykt till en ortodox kyrka i Fredrikshamn. En flicka vid dörren sålde souvenirer och vykort, och hon hade en så fin fjärilsmönstrad klänning som jag berömde. Något år senare hade min dotterdotter Fredrika på sig en så fin kjol, och jag frågade henne var hon hade köpt den. Den är vintage sade hon, jag visste inte vad det betydde, men det var en kjol i samma snitt som de vi hade på 40-50-talen. Jag gick sen till en vintageaffär här i Åbo, och det första jag såg var den här kjolen, men exakt samma mönster som klänningen flickan hade i Fredrikshamn. Jag köpte den på stubinen."

Solveig

"En vän frågade om jag har räknat fjärilarna, men det har jag nog aldrig gjort."

Vi är Årets modegärning 2013!

På Nöjesgalan 5.12.2013 fick vi pris för "Årets modegärning". Oerhört roligt och hedrande: tusen tack för nomineringen och tack till alla som har röstat på oss!

 

Vi är nominerade för pris!

Vi står som nominerade för "Årets modegärning" i Nöjesgalan 2013. Oerhört roligt! 
Här finns länken där du kan kolla in nomineringarna och rösta på din favorit (hoppas det är Modeminnen!).

 

Om bloggen Minnen i mode

Finns det minnen i plaggen du har på dig? När har du haft som roligast i favoritklänningen? Vilket plagg i garderoben har lappats mest? Hurdana reaktioner har du fått på den röda hatten? I vilka städer har skorna promenerat?

Modeminnena här på bloggen är insamlade i samband med diskussioner med boende på tre äldreboenden i Åbo. Bloggen är en del av projektet Seniorkultur, och kommer att uppdaterad regelbundet. Prenumerera gärna!

Ta gärna kontakt om du har frågor, kommentarer eller andra synpunkter på bloggen!
Kontakt fås t.ex. genom att e-posta johanna.slotte(at)abo.fi.

 

 

 

Senaste kommentarer

16.12, 08:33Vuokko-klänningen av Helen
10.12, 21:51Mingelparty av Kugge
09.12, 15:59Vi vann! av Helen
06.12, 21:49Vi vann! av Satu