Att klä sig i söndagsbilaga

19.10.2013 kl. 12:00

"Jag spelade hockey och bandy tills jag var 18 år. Jag minns när jag köpte mina första 'hockare', skridskor. Jag köpte dem från en osto- ja myyntiliike och de gick ju sönder genast, förstås. Jag köpte nya efter det, fick tjäna ihop genom att sälja blåsippor på Runsala och panta flaskor.

Vi hade inga speciella träningskläder utan spelade i våra vanliga plagg, som äppelknyckarbyxorna till exempel. Visst gick kläderna sönder på träningarna, men min mamma tvättade lappade - hon tyckte att det var bättre att jag sportade än att jag skulle ha drällt runt och till exempel tjuvrökt. När vi spelade matcher hade vi lagets speltröja. Den var gul med fem svarta stjärnor. Och så använde vi Turun Sanomats söndagsbilaga till skydd för skenbenen.

Min jacka är en gymnastikjacka som har haft byxor till. De blev så slitna att jag var tvungen att slänga dem. Jag tycker om hemmakläder som är lediga och sköna att ha på sig."

Alf

Vi är Årets modegärning 2013!

På Nöjesgalan 5.12.2013 fick vi pris för "Årets modegärning". Oerhört roligt och hedrande: tusen tack för nomineringen och tack till alla som har röstat på oss!

 

Vi är nominerade för pris!

Vi står som nominerade för "Årets modegärning" i Nöjesgalan 2013. Oerhört roligt! 
Här finns länken där du kan kolla in nomineringarna och rösta på din favorit (hoppas det är Modeminnen!).

 

Om bloggen Minnen i mode

Finns det minnen i plaggen du har på dig? När har du haft som roligast i favoritklänningen? Vilket plagg i garderoben har lappats mest? Hurdana reaktioner har du fått på den röda hatten? I vilka städer har skorna promenerat?

Modeminnena här på bloggen är insamlade i samband med diskussioner med boende på tre äldreboenden i Åbo. Bloggen är en del av projektet Seniorkultur, och kommer att uppdaterad regelbundet. Prenumerera gärna!

Ta gärna kontakt om du har frågor, kommentarer eller andra synpunkter på bloggen!
Kontakt fås t.ex. genom att e-posta johanna.slotte(at)abo.fi.

 

 

 

Senaste kommentarer

16.12, 08:33Vuokko-klänningen av Helen
10.12, 21:51Mingelparty av Kugge
09.12, 15:59Vi vann! av Helen
06.12, 21:49Vi vann! av Satu