Att inte vara som alla andra

06.11.2013 kl. 09:24

"Det fanns en flicka som gick i min skola i mellanskolan. Man kunde nog säga att hon blev mobbad, utfryst. Vi andra kom från hem som tillhörde övre medelklassen, men jag minns att hon ett år gick i samma vinröda stickade tröja hela vintern. Jag har nu efteråt haft så ont samvete för att vi fryste ut henne. Men det är så svårt att säga emot i den åldern, när det värsta är att inte vara som alla andra."

Inger

Kommentarer (2)
Tack Inger för att du delar med dig av den här historien! Den innehåller mycket som är viktigt. Jag tror de flesta av oss någon gång har känt oss tvungna att bete oss på ett sätt som vi sedan ångrat. Grupptryck finns ännu bland dagens barn och unga men jag tror att trycket kan krympa en gnutta genom att vi berättar om det på det sättet du har gjort! Hoppas att många ungdomar hittar hit till er fantastiska blogg.
Linnea06.11.13 kl. 13:10
Tack! Det var snälla ord.
11.11.13 15:50
Sådana minnen biter sig visst envist fast och förföljer en genom livet. Jag som annars var en väldigt snäll och försiktig flicka kommer ännu ihåg de gånger som jag tillsammans med mina kamrater retade eller var dum mot någon annan. Jag har dåligt samvete för det fortfarande. Som tur hade vi en så ljuvlig lärarinna i småskolan som genast tog upp saken och förmanade och grälade litet. Då skämdes man. Att få gräl av lärarinnan var inte roligt. Det bet på och man gjorde inte om det. Det här hände i början av 70-talet.
Helen07.11.13 kl. 11:03
Tusen tack för din kommentar och dina vänliga ord!
11.11.13 15:55

Vi är Årets modegärning 2013!

På Nöjesgalan 5.12.2013 fick vi pris för "Årets modegärning". Oerhört roligt och hedrande: tusen tack för nomineringen och tack till alla som har röstat på oss!

 

Vi är nominerade för pris!

Vi står som nominerade för "Årets modegärning" i Nöjesgalan 2013. Oerhört roligt! 
Här finns länken där du kan kolla in nomineringarna och rösta på din favorit (hoppas det är Modeminnen!).

 

Om bloggen Minnen i mode

Finns det minnen i plaggen du har på dig? När har du haft som roligast i favoritklänningen? Vilket plagg i garderoben har lappats mest? Hurdana reaktioner har du fått på den röda hatten? I vilka städer har skorna promenerat?

Modeminnena här på bloggen är insamlade i samband med diskussioner med boende på tre äldreboenden i Åbo. Bloggen är en del av projektet Seniorkultur, och kommer att uppdaterad regelbundet. Prenumerera gärna!

Ta gärna kontakt om du har frågor, kommentarer eller andra synpunkter på bloggen!
Kontakt fås t.ex. genom att e-posta johanna.slotte(at)abo.fi.

 

 

 

Senaste kommentarer

16.12, 08:33Vuokko-klänningen av Helen
10.12, 21:51Mingelparty av Kugge
09.12, 15:59Vi vann! av Helen
06.12, 21:49Vi vann! av Satu