Röda och blå mockablusar

30.10.2013 kl. 10:00

 

"Jag har på mig en Nanso-klänning som jag köpte 2012. Jag såg den i skyltfönstret på Universitetsgatan och tänkte att den kan vara bra att ha inför julen. Jag brukar inte använda rött så ofta, men köpte den ändå.

Jag hade klänningen på ett museum en gång när vi hade biblioteksträff där. Då blev jag uppmanad att ha klänningen på bibliotekets julfest och det hade jag. Jag har en brosch till den också, en yxa. Den har jag fått av en god vän som minne.

En syndig färg

Min mamma, som var djupt troende, tyckte att rött var en syndig färg. Hon sade det aldrig rakt ut till mig, istället sade hon att jag passar bättre i blått. En gång när jag skulle fylla år, frågade hon vad jag vill ha i födelsedagspresent. Då råkade det vara populärt med röda mockablusar, mina kompisar hade sådana och jag önskade mig en sådan jag också. Jag fick en som var blå."

Solveig

Vi är Årets modegärning 2013!

På Nöjesgalan 5.12.2013 fick vi pris för "Årets modegärning". Oerhört roligt och hedrande: tusen tack för nomineringen och tack till alla som har röstat på oss!

 

Vi är nominerade för pris!

Vi står som nominerade för "Årets modegärning" i Nöjesgalan 2013. Oerhört roligt! 
Här finns länken där du kan kolla in nomineringarna och rösta på din favorit (hoppas det är Modeminnen!).

 

Om bloggen Minnen i mode

Finns det minnen i plaggen du har på dig? När har du haft som roligast i favoritklänningen? Vilket plagg i garderoben har lappats mest? Hurdana reaktioner har du fått på den röda hatten? I vilka städer har skorna promenerat?

Modeminnena här på bloggen är insamlade i samband med diskussioner med boende på tre äldreboenden i Åbo. Bloggen är en del av projektet Seniorkultur, och kommer att uppdaterad regelbundet. Prenumerera gärna!

Ta gärna kontakt om du har frågor, kommentarer eller andra synpunkter på bloggen!
Kontakt fås t.ex. genom att e-posta johanna.slotte(at)abo.fi.

 

 

 

Senaste kommentarer

16.12, 08:33Vuokko-klänningen av Helen
10.12, 21:51Mingelparty av Kugge
09.12, 15:59Vi vann! av Helen
06.12, 21:49Vi vann! av Satu