Dans i rutig klänning

21.11.2013 kl. 08:56

"Jag hade en röd- och blårutig klänning, den var knälång, hade krage och korta ärmar. Den var lite finare och den gick jag på dans i ungdomsföreningens lokal i Houtskär i. Det ordnades danser också under kriget, men då i smyg: man hade täckt för fönstren. Vi dansade till levande musik, dragspelsmusik. Jag var den enda som var tvungen att be om lov för att få gå på dans och jag fick gå först efter konfirmationen. En gång när jag var tio fick jag gå och se på när de dansade."

Ethel

Vi är Årets modegärning 2013!

På Nöjesgalan 5.12.2013 fick vi pris för "Årets modegärning". Oerhört roligt och hedrande: tusen tack för nomineringen och tack till alla som har röstat på oss!

 

Vi är nominerade för pris!

Vi står som nominerade för "Årets modegärning" i Nöjesgalan 2013. Oerhört roligt! 
Här finns länken där du kan kolla in nomineringarna och rösta på din favorit (hoppas det är Modeminnen!).

 

Om bloggen Minnen i mode

Finns det minnen i plaggen du har på dig? När har du haft som roligast i favoritklänningen? Vilket plagg i garderoben har lappats mest? Hurdana reaktioner har du fått på den röda hatten? I vilka städer har skorna promenerat?

Modeminnena här på bloggen är insamlade i samband med diskussioner med boende på tre äldreboenden i Åbo. Bloggen är en del av projektet Seniorkultur, och kommer att uppdaterad regelbundet. Prenumerera gärna!

Ta gärna kontakt om du har frågor, kommentarer eller andra synpunkter på bloggen!
Kontakt fås t.ex. genom att e-posta johanna.slotte(at)abo.fi.

 

 

 

Senaste kommentarer

16.12, 08:33Vuokko-klänningen av Helen
10.12, 21:51Mingelparty av Kugge
09.12, 15:59Vi vann! av Helen
06.12, 21:49Vi vann! av Satu