Att sticka sig fram till kärnan

25.10.2013 kl. 15:18
 
"Vi firade barndomsjularna hos min mormor. Av hennes kläder minns jag kanske bäst de mameluckaktiga underbyxorna med spetsar, de var ofta gredelina.
 
Vi var hos mormor på jularna hela stora släkten, det kunde vara runt 30-40 personer. Mormor var fantastisk när det gällde att ge presenter: en gång gav hon garnnystan till min mamma och hennes systrar. De avskydde att sticka men var tvungna att sticka upp det ganska stora garnnystanet tills de hittade det som fanns i mitten - en sedel. Min mamma som inte var bra på att handarbeta, stickade som ett långt bälte av sitt nystan.
 
En gång fick vi följa ett rep som gick genom alla rummen i hela hennes hem, vi följde och följde och följde tills vi kom ut i garaget där en tvåmanskanot stod. Den hade jag och min syster fått av våra föräldrar."
 
Margitha

Vi är Årets modegärning 2013!

På Nöjesgalan 5.12.2013 fick vi pris för "Årets modegärning". Oerhört roligt och hedrande: tusen tack för nomineringen och tack till alla som har röstat på oss!

 

Vi är nominerade för pris!

Vi står som nominerade för "Årets modegärning" i Nöjesgalan 2013. Oerhört roligt! 
Här finns länken där du kan kolla in nomineringarna och rösta på din favorit (hoppas det är Modeminnen!).

 

Om bloggen Minnen i mode

Finns det minnen i plaggen du har på dig? När har du haft som roligast i favoritklänningen? Vilket plagg i garderoben har lappats mest? Hurdana reaktioner har du fått på den röda hatten? I vilka städer har skorna promenerat?

Modeminnena här på bloggen är insamlade i samband med diskussioner med boende på tre äldreboenden i Åbo. Bloggen är en del av projektet Seniorkultur, och kommer att uppdaterad regelbundet. Prenumerera gärna!

Ta gärna kontakt om du har frågor, kommentarer eller andra synpunkter på bloggen!
Kontakt fås t.ex. genom att e-posta johanna.slotte(at)abo.fi.

 

 

 

Senaste kommentarer

16.12, 08:33Vuokko-klänningen av Helen
10.12, 21:51Mingelparty av Kugge
09.12, 15:59Vi vann! av Helen
06.12, 21:49Vi vann! av Satu