Hundra sorters lilla tavara

17.12.2013 kl. 10:51

"Den här tröjan har jag köpt för kanske 20 år sedan i en butik på Trädgårdsgatan i Åbo. Butiken jag köpte den ifrån finns inte längre. Jag var på väg från torget hem och såg den - tyckte att den var nätt. Så jag gick in och köpte den direkt. Den har varit med länge och har blivit maskintvättad flera gånger."
Ethel

"Jag har en blå tröja med blanka knappar. Jag gillar den, för det är så bekvämt med kofta: man kan ta den av sig om det blir varmt, och enkelt sätta på sig den igen om det behövs. När jag tänker på det så har jag många olika klädplagg som har just blanka knappar. 
Jag minns hissflickorna i Stockmann förr. De hade blåa klänningar med blanka knappar. Det fanns en flicka i varje hiss. När man steg in i hissen sa man vart man skulle, de tryckte på knapparna och steg ut och visade varsågod. Jag brukar skoja och säga att här på hemmet är jag hissflicka när vi åker hiss här."
Märtha

Blandat om butiker
"Jag minns de där handlarna som gick omkring från dörr till dörr och sålde småsaker. De hade med sig en kappsäck och fick komma in i köket. Där öppnade de kappsäcken och visade vad de hade. Knappar, strumpeband, trådar och sånt."
Ethel

"Och de kallade sig för 'Hundra sorters lilla tavara'. Som barn tyckte man att det var mycket intressant att kika ner i kappsäcken och se vad de sålde. Det fanns de som gick runt och slipade knivar och saxar också. När de kom sjöng de 'veitsiä, sakseja sliipataan'."
Märtha

 

 

Vi är Årets modegärning 2013!

På Nöjesgalan 5.12.2013 fick vi pris för "Årets modegärning". Oerhört roligt och hedrande: tusen tack för nomineringen och tack till alla som har röstat på oss!

 

Vi är nominerade för pris!

Vi står som nominerade för "Årets modegärning" i Nöjesgalan 2013. Oerhört roligt! 
Här finns länken där du kan kolla in nomineringarna och rösta på din favorit (hoppas det är Modeminnen!).

 

Om bloggen Minnen i mode

Finns det minnen i plaggen du har på dig? När har du haft som roligast i favoritklänningen? Vilket plagg i garderoben har lappats mest? Hurdana reaktioner har du fått på den röda hatten? I vilka städer har skorna promenerat?

Modeminnena här på bloggen är insamlade i samband med diskussioner med boende på tre äldreboenden i Åbo. Bloggen är en del av projektet Seniorkultur, och kommer att uppdaterad regelbundet. Prenumerera gärna!

Ta gärna kontakt om du har frågor, kommentarer eller andra synpunkter på bloggen!
Kontakt fås t.ex. genom att e-posta johanna.slotte(at)abo.fi.

 

 

 

Senaste kommentarer

16.12, 08:33Vuokko-klänningen av Helen
10.12, 21:51Mingelparty av Kugge
09.12, 15:59Vi vann! av Helen
06.12, 21:49Vi vann! av Satu