Yllesocka på villoväg

24.01.2014 kl. 19:53

"Jag hade nu i december köpt julklappar till min son och hans flickvän på Åland, varma och vackra yllesockor och vantar från en basar. Jag skulle posta dem till honom och på posten tyckte de att de kan skickas som ett maxibrev hem till honom. Dagarna gick och han såg inte till något paket. Jag kontaktade posten och fick ett beklagande brev från en chef där, de skulle försöka reda ut saken och ta reda på vart försändelsen hade tagit vägen.
Så en dag ringde min son och berättade att det hade knackat på hans ytterdörr. Där stod en äldre dam med det sönderslitna brevet i handen. Hon hade hittat kuvertet i ett dike, där hade yllesockorna legat utspridda i diket, en socka hade varit så högt uppkastad i en gran att hon inte hade lyckats få ner den. Någon hade tydligen tagit paketet ur hans postlåda och trott att det skulle innehålla dyrbarheter. Min son hämtade sockan ur granen och meddelade mig att både vantar och sockor fungerar perfekt - de var lite fuktiga bara.
Sen på natten drömde jag att jag gick på en landsväg med djupa diken på båda sidorna. Jag snavade och ramlade i diket och hamnade i ett bottenlöst kärr som jag skulle ta mig upp ur. Jag kämpade hårt och kom mig nog upp till sist. Ja, man kan väl säga att jag i drömmen blev en av de där yllesockorna."

Solveig

 

Vi är Årets modegärning 2013!

På Nöjesgalan 5.12.2013 fick vi pris för "Årets modegärning". Oerhört roligt och hedrande: tusen tack för nomineringen och tack till alla som har röstat på oss!

 

Vi är nominerade för pris!

Vi står som nominerade för "Årets modegärning" i Nöjesgalan 2013. Oerhört roligt! 
Här finns länken där du kan kolla in nomineringarna och rösta på din favorit (hoppas det är Modeminnen!).

 

Om bloggen Minnen i mode

Finns det minnen i plaggen du har på dig? När har du haft som roligast i favoritklänningen? Vilket plagg i garderoben har lappats mest? Hurdana reaktioner har du fått på den röda hatten? I vilka städer har skorna promenerat?

Modeminnena här på bloggen är insamlade i samband med diskussioner med boende på tre äldreboenden i Åbo. Bloggen är en del av projektet Seniorkultur, och kommer att uppdaterad regelbundet. Prenumerera gärna!

Ta gärna kontakt om du har frågor, kommentarer eller andra synpunkter på bloggen!
Kontakt fås t.ex. genom att e-posta johanna.slotte(at)abo.fi.

 

 

 

Senaste kommentarer

16.12, 08:33Vuokko-klänningen av Helen
10.12, 21:51Mingelparty av Kugge
09.12, 15:59Vi vann! av Helen
06.12, 21:49Vi vann! av Satu