Tokigheter i äppelknyckarväg

27.02.2014 kl. 19:31

"- Äppelknyckarbyxor! Visst minns jag dem!
- Det var nog det tokigaste modet vi har haft hittills! Jag har förresten knyckt äppel bara en gång i mitt liv. Jag var kanske 7-8 år gammal och tillsammans med mina vänner pallade vi äpplen från ett äppelträd på en ödetomt. Men mamma såg när vi kom därifån med våra äpplen och hon tvingade mig att gå till damen som ägde tomten och betala för äpplet. En mark kostade det. Jag skämdes så förskräckligt - sen har jag aldrig pallat äpplen.
- Man gjorde så många tokigheter när man var barn. Vi busringde till en stackars flicka och sjöng för henne i telefonen. Allt möjligt bus hittade man på!"

Ethel, Åke och Margitha
 

Vi är Årets modegärning 2013!

På Nöjesgalan 5.12.2013 fick vi pris för "Årets modegärning". Oerhört roligt och hedrande: tusen tack för nomineringen och tack till alla som har röstat på oss!

 

Vi är nominerade för pris!

Vi står som nominerade för "Årets modegärning" i Nöjesgalan 2013. Oerhört roligt! 
Här finns länken där du kan kolla in nomineringarna och rösta på din favorit (hoppas det är Modeminnen!).

 

Om bloggen Minnen i mode

Finns det minnen i plaggen du har på dig? När har du haft som roligast i favoritklänningen? Vilket plagg i garderoben har lappats mest? Hurdana reaktioner har du fått på den röda hatten? I vilka städer har skorna promenerat?

Modeminnena här på bloggen är insamlade i samband med diskussioner med boende på tre äldreboenden i Åbo. Bloggen är en del av projektet Seniorkultur, och kommer att uppdaterad regelbundet. Prenumerera gärna!

Ta gärna kontakt om du har frågor, kommentarer eller andra synpunkter på bloggen!
Kontakt fås t.ex. genom att e-posta johanna.slotte(at)abo.fi.

 

 

 

Senaste kommentarer

16.12, 08:33Vuokko-klänningen av Helen
10.12, 21:51Mingelparty av Kugge
09.12, 15:59Vi vann! av Helen
06.12, 21:49Vi vann! av Satu